Paradicsomleves
Hozzávalók:
1 evőkanál zsiradék, 1 evőkanál liszt, 2 db 30-40 dkg Aranyfácán paradicsompüré, víz, só, fűszerpaprika, betűtészta vagy csipetke

Elkészítés:
A zsiradékból és a lisztből rántás készítünk, megszórjuk egy kevés fűszerpaprikával és felengedjük vízzel. Hozzáadjuk a paradicsompürét, elkeverjük és adunk még hozzá vizet. Megsózzuk és felforraljuk. Vigyázzunk, mert könnyen elfuthat! Ha már nincs rántás íze, akkor belefőzzük a 2-3 evőkanálnyi száraztésztát és már tálalhatjuk is.
Magyaros gombasaláta
Hozzávalók:
2 kg csiperkegomba, 1o dkg vöröshagyma, 2 dl olaj, 150 g-os Aranyfácán paradicsompüré, 1 db babérlevél, 1 db citrom, 2 dl fehér bor, só, őrölt bors, kakukkfa, cukor

Elkészítés:
Egy edényben kevés olajon a finomra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a megmosott, cikkekre vágott csiperkegombát, megsózzuk, fűszerezzük. Félpubára pároljuk. Ezután hozzáadjuk az Aranyfácán Paradicsompürét, a fehér bort, a citromlevet és kevés cukorral ízesítve öt perc alatt készre főzzük. Lehűtjük, tálalás előtt a babérlevelet letávolítjuk. Grilles ételek mellé nagyon finom!
Töltött paprika
Hozzávalók:
1 kg darált sertéscomb, 10 dkg tisztított vöröshagyma, 10 dkg sertészsír, 15 dkg rizs, 3o-40 dkg Aranyfácán paradicsompüré, 10 dkg liszt, 20 db tölteni való húsos csemege paprika, 3 db tojás, 1 gerezd fokhagyma, só, majoranna, őrölt bors, cukor, fűszerpaprika

Elkészítés:
A szép középnagyságú paprikákat kicsumázzuk, bő hideg vízben megmossuk, majd lecsurgatjuk. A darált sertéshúst keverőedénybe tesszük, hozzáadjuk a rizst, a felvert tojásokat és füszerezzük. Lazán összekeverjük, és az előkészített paprikákba töltjük. Egy nagyobb lábasban zsírral zsemleszínű rántást készítünk, hozzáadjuk az Aranyfácán paradicsompürét, vízzel, cukorral ízesítjük. Lassan forraljuk és lassú forralás közben beletesszük a töltött paprikákat. Fedővel letakarva. kb. másfél órát főzzük. Próbaként vegyünk ki egy töltött paprikát, hogy megfőtt-e a töltelék és ha nem akkor még főzzük egy kicsit. Sós vízben főtt burgonyával, forrón tálaljuk.
Paradicsomos rakott burgonya
Hozzávalók:
8o dkg burgonya, 4 evőkanál olaj, 10 dkg margarin, só, őrölt bors, 3 dl tejföl, 2 evőkanál Aranyfácán paradicsompüré, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 5 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk és vékony (kb. 3mm-es) karikákra vágjuk. Az olajat a margarin felével megforrósítjuk, a burgonyát ropogósra sütjük benne, majd lecsöpögtetjük és egy lapos tűzálló tálba terítve megborsozzuk, megsózzuk. A tejfölt a paradicsompürével összekeverjük (tehetünk bele friss paradicsom kockákat is, de előtte húzzuk le a héját). A burgonyára öntjük, a zsemlemorzsával és a reszelt sajttal megszórjuk és a maradék margarint rámorzsolva, forró sütőben erős lánggal megsütjük.
Lecsó
Hozzávalók:
1 kg zöld paprika, 1 db közepes csípős paprika, 150 g-os Aranyfácán paradicsompüré, 2 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 40 dkg lecsókolbász, só, bors, pirospaprika.

Elkészítés:
A kockázott szalonnát kisütjük. A karikára vágott hagymát a szalonna zsírján a fokhagymával együtt dinszteljük. Rátesszük a darabolt paprikákat, pároljuk. Fűszerezzük pirospaprikával, borssal, sóval ízlés szerint. A félig megpuhult paprikához adjuk a paradicsompürét. Amikor már majdnem kész beletesszük a karikára vágott lecsókolbászt.
Pizzaszósz
Hozzávalók:
150 g-os Aranyfácán paradicsompüré, 1 közepes fej vöröshagyma, 1 gerezd, fokhagyma, 1 kávéskanál fűszerpaprika, só, fehérbors, 1 teáskanál cukor, 0,5 dl víz, babérlevél, oregánó, bazsalikom, kakukkfű, rozmaring, 1 evőkanál olaj.

Elkészítés:
Megpirítjuk az olajon az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát egy kevés sóval. Majd ezután megszórjuk a pirospaprikával és beletesszük a paradicsompürét és egy kevés vízzel felöntjük. Megcukrozzuk, borsozzuk, beletesszük az ízlés szerinti mennyiségű fűszereket és 10 percig gyakran kevergetve, sűrűre főzzük. A kész szósz felhasználható: pizzára, kemencés lángosra, pizzás csigára…
Bolognai Spagetti
Hozzávalók:
500 g darált sertéshús, 150 g füstölt lapocka, 400 g Aranyfácán paradicsompüré, 2 evőkanál olaj, 1 nagyobb vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, só, bors, bazsalikom, oregánó, fűszerpaprika, babérlevél, 1 evőkanál liszt, 500 g spagetti tészta, 30 dkg sajt.

Elkészítés:
A felaprított vöröshagymát az olajon megdinszteljük, a darált húst hozzáadva folyamatos keverés mellett megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük. A fokhagymát belereszeljük, a füstölt lapockát apró kockákra vágjuk, és tovább sütjük. Meghintjük 1 evőkanál liszttel, alaposan elkeverjük, majd felöntjük a paradicsompürével és kb. 1 dl vízzel. Kis lángon tovább főzzük fél óráig. A kifőzött tésztával, és reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
Széchenyi
Tanúsítványok letöltése
design & development: